Vistas de página en total

domingo, 16 de octubre de 2011

Tarragona 2017, una realitat!

Tarragona surt escollida com a ciutat organitzadora dels Jocs del Mediterrani per a l'any 2017.

Dissabte dia 15 d'octubre de 2011. 11.26 hores del matí. El president del CIJM anuncia que Tarragona és la ciutat triada després del recompte de vots, que es va fer dues vegades per comprovar que no hi havia empat. Les dues opcions eren Tarragona i Alexandria, però finalment, la ciutat egípcia no va sortir escollida per dos vots de diferència (Tarragona 36, Alexandria 34).

Anunci de la ciutat guanyadora: 





Tarragona organitzarà els Jocs del Mediterrani de 2017. Aquests, seran els segons JJMM que es disputin a Catalunya després de Barcelona 1995 i els tercers en disputar-se a Espanya, anteriorment s'havien fet també a Almeria 2005. Els Jocs del Mediterrani es celebren cada quatre anys i hi participen vint-i-quatre països costaners amb el mar Mediterrani. Els Jocs Tarragona 2017 seran la 18ena edició del certamen.

Ràpidament, després de saber la notícia, molts tarragonins i moltes tarragonines varen sortir a celebrar l'elecció a la plaça Imperial Tàrraco. A la plaça s'hi havia desplaçat també un equip de mitjans audiovisuals per poder explicar en directe el que estava succeint.


La ciutat de Tarragona realment desitjava celebrar aquest jocs olímpics. Per a la ciutat significa un creixement econòmic amb la creació de nous llocs de treball. A part del tema econòmic, el 2017 marcarà Tarragona com una ciutat de referència mediterrània, elevant-la de categoria gràcies a l'esport.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha emès un comunicat des de Mersin, ciutat on es realitzava la votació, on entre altres coses explica la <<immensa satisfacció personal per aquesta excel·lent notícia. Al mateix temps sento una gran alegria per tots els membres de la candidatura que tan durament han treballat per a fer possible aquesta designació>>. El batlle explica també que aquests seran uns jocs austers, relacionat amb la crisi financera en la qual es troba el món, i que farà tot el possible per organitzar els millors Jocs del Mediterrani de la història.

Personalment, com a tarragonina i com a creadora de Tarragona de festa! vull donar la meva enhorabona a la meva ciutat per aquest gran triomf!




Com a mode de celebració per aquesta fantàstica notícia, els autobusos de la ciutat llueixen, com a Santa Tecla i Sant Magí les banderetes amb la bandera tarragonina. Amb motiu de saber que sóm una ciutat olímpica mediterrània, duen també banderes europees.

Destacar també el tweet que el jugador professional de bàsquet, Pau Gasol, famós mundialment, ha dedicat a Tarragona felicitant-la per la victòria. Aquest és el tweet:

Pau Gasol
Congratulations to Tarragona for hosting the Mediterranean Games 2017! You deserve it!
»
Pau Gasol
Felicitats a Tarragona per conseguir albergar els Jocs del Mediterrani 2017! Us ho merexeu!
»
Pau Gasol
Felicidades a Tarragona por conseguir albergar los Juegos del Mediterráneo 2017! Os lo merecéis!

No hay comentarios:

Publicar un comentario