Vistas de página en total

lunes, 10 de octubre de 2011

Santa Tecla 2011 - Castells

Tarragona celebra amb Chartreuse i Mamadetes la gran jornada castellera!

23 de setembre, Santa Tecla, patrona de tots les tarragonins. El dia en honor a la patrona es celebra amb una jornada castellera on hi són presents les quatre colles de Tarragona: Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau. Totes les torres humanes serien construïdes a la Plaça de la Font, nucli de la celebració de la Festa Major, sota la mirada atenta des del balcó de l'Ajuntament de les autoritats de la ciutat, encapçalades per l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.



Era un divendres assolellat de molta calor. La plaça, plena de gent, desitjava i esperava impacient per veure en acció les colles de la ciutat. Tarragona és una ciutat castellera i s'havia de demostrar la qualitat de les quatre colles en el dia de la Patrona.
Els primers en actuar, segons el sorteig, van ser els Xiquets del Serrallo, amb un 4 de 7 amb agulla descarregat sense problemes. Els segons en debutar va ser la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, amb un 5 de 7 que va patir a causa de la canalla però van descarregar, com a Sant Magí, la festa petita de la ciutat. Torn per Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, que van començar amb un 5 de 9 amb folre que després d'un peu desmuntat van decidir carregar-lo però malauradament, el castell va caure. La primera ronda va acabar amb els quarts en sortir a plaça, els Xiquets de Tarragona, amb un 5 de 8 descarregat perfectament.




La segona ronda començava i la calor apretava. Xiquets del Serrallo apostava pel 5 de 7, que van aconseguir descarregar després de molts nervis i patiment. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau portava la seva joia a plaça, el 2 de 7. Després d'un intent d'aquest castell a Sant Magí tenien l'objectiu de carregar-lo el dia de Santa Tecla i així va ser, gràcies als assajos anteriors. La Colla Jove volia fer oblidar la caiguda del castell anterior i ho van fer descarregant un 4 de 9 amb folre, molt segurs. Xiquets de Tarragona també van esperar a la segona ronda per mostrar el seu plat fort, el 4 de 9 amb folre. El van descarregar i van aconseguir treure's l'espineta que tenien després de dos intents a plaça.



Tercera ronda: Serrallo portava el 7 de 7, el seu objectiu, que van començar a fer però van haver de desmuntar per dubtes a la canalla, que no ho veia clar. Sant Pere i Sant Pau, que ja havia carregat el seu objectiu, van decidir-se pel 4 de 7 amb agulla, un castell solvent per la colla. La Jove volia acabar la diada amb tres castells de 9 i així ho va fer després de carregar el 3 de 9 amb folre. Seguidament, Xiquets de Tarragona, estava decidit en fer el 3 de 9 amb folre, aconseguint així la seva primera tripleta màgica.

En la ronda de repetició només Serrallo va tornar a intentar el 7 de 7. En aquesta nova oportunitat el castell va caure, deixant algun membre de la colla ferit, ja que no s'havia bastit de forma correcta.

XS
CC SP SP
CJXT
XT
4d7a
5d7
5d9f carregat
5d8
5d7
2d7 carregat
4d9f
4d9f
Intent 7d7
4d7a
3d9f carregat
3d9f





Després de les tres rondes i la ronda de repetició, cada colla va fer un pilar davant del balcó de l'Ajuntament.

Va ser un dia rodó per totes les colles tot i els incidents, i per la nit, els membres de les colles ho van poder celebrar amb el Chartreuse, licor típic de Tarragona, utilitzat en el còctel amb granizat de llimona conegut com Mamadeta.


Dia de la Mercè, Dia de Pilars Caminant


El dia 24, dissabte i la Mercè, és un dia en el qual Tarragona disfruta i pateix amb els pilars caminants. Abans, però, les colles han de tornar a treballar els castells a la Plaça de les Cols. Un altre cop hi ha tres rondes amb possibilitat d'una de repetició. La jornada va anar bé per totes les colles excepte per Sant Pere i Sant Pau.


Vídeos dels pilars caminant: 


- Colla Xiquets de Tarragona: 

- Colla Jove Xiquets de Tarragona: 


- Colla Xiquets del Serrallo:

- Colla castellera Sant Pere i Sant Pau: 


Pel que fa als pilars caminant, tres de les quatre colles van aconseguir arribar de la Catedral a l'Ajuntament amb el pilar. Només Sant Pere i Sant Pau no va poder fer-ho, fet que va fer enrabiar els membres de la colla, ja que estaven a mitja plaça i el pilar va caure.


Així va acabar la Santa Tecla més castellera i així acaba aquesta entrada a Tarragonadefesta !

No hay comentarios:

Publicar un comentario